O meni

Ako me želiš upoznati,
slušaj moju glazbu.

Moja glazba reći će ti više o meni
nego što mogu riječima opisati.

Glazba koju pjevam
jest zvuk mojih emocija.

Dozvoli da ti progovorim
svojom glazbom!

A ako ipak voliš više čitati,
uživaj u čitanju moje životne priče.

"

O meni

Ako me želiš upoznati,
slušaj moju glazbu.

Moja glazba reći će ti više o meni
nego što mogu riječima opisati.

Glazba koju pjevam
jest zvuk mojih emocija.

Dozvoli da ti progovorim
svojom glazbom!

A ako ipak voliš više čitati,
uživaj u čitanju moje životne priče.

"

 Moje je ime Slađana Novak i želim Vam dobrodošlicu u svoj svijet glazbe.

Rođena sam u Sarajevu, gdje sam i provela svoje djetinjstvo pjevajući i svirajući na starim crkvenim orguljama. Iako se, nažalost, zbog financija nisam mogla glazbeno obrazovati niti priuštiti si piano, ipak, želja da ga naučim svirati nikada nije nestala. Stoga, kada sam dobila svoj prvi električni sintesajzer, nisam ga ispuštala iz ruku i polako sam počela otkrivati ljepote harmonije. Svoj prvi piano kupila sam 2007. g. i otad je on najdraži predmet u našoj kući.

Iako nisam pohađala glazbenu školu, klavir i orgulje već dugi niz godina sviram u crkvi. Osim toga kao djevojčica uživala sam pjevajući. Najčešće su to bile duhovne pjesme, ali se znala naći i poneka balada i zabavna glazba. Potom mi se u životu pružila prilika da se okušam u zbornom pjevanju ( zbor INA i razni crkveni zborovi), a koristila sam se i svakom prilikom kako bih mogla svojim glasom učiniti neku prigodu svečanijom i uživati u samoj glazbi.

Godine 2017. dobila sam mogućnost školovati svoj glas kod predivne profesorice Dubravke Krušelj, koja ne samo da je najbolja pedagoginja koju sam upoznala nego je i predivna osoba, koja mi je pomogla da bolje upoznam sebe i oslobodim se mnogih svojih strahova (a jedan od njih bio je i strah od javnoga nastupa kao solopjevačica).

Iako volim harmoniju i pjevanje u zborovima, solopjevanjem uvijek sam najbolje znala izraziti svoje osjećaje i prenijeti emocije koje je određena pjesma u meni pobudila. Stoga je i prevladavanje straha od javnoga nastupa bilo ključno u mom osobnom i profesionalnom napretku. S prof. Krušelj i dalje radim na svom talentu jer vjerujem da se talenti trebaju njegovati i razvijati cijeli život. Također sam sudjelovala u ljetnim seminarima za pjevanje pod vodstvom opernoga pjevača Ladislava Vrgoča. Pohađala sam 2 godine i školu za solopjevanje Mikrofon pod mentorstvom Petre Antolić, gdje sam osim pjevanja i snimala svoje prve audiosnimke, kao i svoju prvu autorsku pjesmu “Dođi još danas”.
Svaki od profesora donio je jedno novo iskustvo u moj život i na tome sam im beskrajno zahvalna.

Vjenčanjima se bavim već godinama kao brend Angelus Art , a posljednjih godinu dana svojim pjevanjem uveličam taj poseban dan dragoj rodbini i prijateljima. Potom su krenuli pozivi da pjevam na vjenčanjima diljem Hrvatske. Uživam u tome i veselim se svakomu novomu pozivu i povjerenju koje mi mladenci daju.

Također skladam glazbu, pišem tekstove i uživam kad uspijem neko svoje iskustvo ili poruku prenijeti pomoću glazbe. U pripremi je i moj prvi album autorskih pjesama. Kako biste i Vi bili uključeni u čitav proces, na ovoj stranici i na društvenim medijima moći ćete pratiti kako nastaju pjesme, kako se snimaju, kako nastaju videosnimke i još mnogo drugih kreativnih detalja. Volim snimati obrade duhovnih pjesama, ponekad na stranim jezicima, a ponekad pak moderne pjesme te svakoj od njih udahnuti djelić sebe i prenijeti kako ju ja doživljavam.

Prije nekoliko godina ohrabrila sam se i otvorila svoj YouTube kanal, na kojem možete poslušati moje najnovije uratke. Želja mi je snimiti što više kvalitetne glazbe u suradnji s drugim glazbenicima i umjetnicima kako bi videosnimke bile ne samo lijepe za slušanje već i oku ugodne.

Po struci sam grafička dizajnerica. Osim glazbe, volim i sve druge vrste umjetnosti, pa tako i crtam, slikam, fotografiram, igram se s glinom i epoksi-smolom, izrađujem razne papirnate kreacije, privjeske i uporabne predmete. Volim prirodu, more, voće i životinje. Vlasnica sam dva psa, od kojih je jedan tronožac. Njegovo ime je Max i moj je vjerni pratitelj, koji me zdušno prati zavijanjem svaki put čim počnem svirati klavir. Njemu se uglavnom pridruži i njegova sestra Ela pa onda nas troje postanemo trio fantastikus. Imamo i jednoga umiljatoga mačka koji voli hodati po klaviru ili mi sjesti u krilo kad sviram i uživa zadirkivati pse. Nemojte se iznenaditi ako na objavama iziđe i koja videosnimka ili slika s njima. Volim čitati i jedna sam od onih koje imaju više knjiga nego ih uspijevaju pročitati. Najviše me privlače duhovnost, psihologija i zdrav stil života.

Supruga sam već 16 godina i majka sam prekrasnoga dječaka Emanuela. Kako bih mogla više vremena posvetiti njemu, radim od kuće u malenoj obiteljskoj tvrtki koju sam pokrenula sa suprugom prije 15 godina. Proizvodim razne artikle za vjenčanja, krštenja i druge svečane prigode, a također nudimo i poklone za razne prigode.

I na kraju… Zašto baš glazba? Pa, jednostavno…

Glazba za mene predstavlja ljubav, mir, nježnost, strast i slobodu. Uklanja sve strahove i barijere i daje mi prostor da budem u potpunosti ono što jesam. Glazba mi daje priliku da svoje emocije izrazim i da vam glazbom donesem mir, blagoslov, utjehu i veselje.

Za sve koji su sve pročitali i koji me žele upoznati više te sa mnom dijeliti moj kreativni svijet: Dobrodošli!!

glazba za vjencanje
glazba za vjencanje
Glazba za crkveno vjenčanje